Social Media

Δύο λόγια για την εμπορία ανθρώπων

Πολύ συχνά, όταν κάποιος σκέφτεται ή ακούει τον όρο «εμπορία ανθρώπων» (ή αλλιώς «trafficking»), το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως η σεξουαλική εκμετάλλευση κι έπειτα η καταναγκαστική εργασία. Αλλά trafficking είναι μόνο αυτό; Η απάντηση είναι όχι. Η εμπορία ανθρώπων μπορεί να λάβει πολλές μορφές όπως η οικιακή δουλεία (domestic servitude), ο εξαναγκασμός σε γάμο (forced marriage), η αφαίρεση οργάνων (organ removal), η εκμετάλλευση ανηλίκων με επαιτεία (begging), σεξουαλικό εμπόριο (sex trade) και στρατολόγηση (warfare). Συνειδητοποιούμε πως αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις τις ακούμε ή τις βλέπουμε καθημερινά.

Ακόμη, όλοι μπορούν να πέσουν θύματα εμπορίας. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται δεν είναι πάντοτε βίαια και το θύμα μπορεί αρχικά να βρεθεί σε μία κατάσταση η οποία φαινομενικά είναι ασφαλής μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Στην εποχή μας είναι συνήθης η αναζήτηση εργασίας μέσω ίντερνετ και ειδικότερα οι νέοι είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν ακόμη και τη χώρα τους προκειμένου να αποκτήσουν μία καλή θέση εργασίας η οποία τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν όπως φαίνεται. Είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι και σε εγρήγορση. Στα πλαίσια αυτού του έργου δημιουργήσαμε μία πλατφόρμα στην οποία όλοι μπορούν να βρουν βασικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο του trafficking στην Ελλάδα. Στόχος είναι η επαφή κάθε ενδιαφερόμενου/-ης με το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και περιλαμβάνει από την επεξήγηση κάποιων παρανοήσεων (για παράδειγμα, η εμπορία ανθρώπων δεν είναι η ίδια με το λαθρεμπόριο μεταναστών, αλλά το τελευταίο μπορεί να μετατραπεί σε αυτήν) μέχρι και το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μια κατάσταση που απαιτεί παρέμβαση.

Η Κύκλησις συμμετέχει στο πρόγραμμα LIREA, θα πραγματοποιήσει επιμορφώσεις και εκπαίδευση μεταναστριών/-των και προσφύγων θύματα τράφικινγκ με στόχο την κοινωνική τους (επαν)ένταξη και οικονομική ανεξαρτητοποίηση. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή απευθείας μέσω email στο info@cyclisis.gr

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας, ή απλά να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να μας 
βρείτε*

Σαχτούρη 64 (ισόγειο), Πάτρα - 26222

Τηλ: +30 2610 326653
Email: info@cyclisis.gr

cyclisis.gr © 2024 | Created by Global Minds – Digital Agency

Created by