Πρόγραμμα FEMENISM

Πρόγραμμα FEMENISM


Επιστροφή στα προγράμματα

Η Κύκλησις συμμετείχε στο πρόγραμμα κινητικότητας νέων FEMENISM που  πραγματοποιηθηκε το Νοέμβριο του 2017 στη Μασσαλία (Γαλλία) από το La Ligue de l’enseignement des Bouches-du-Rhône – FAIL13. Από την Κύκλησις συμμετείχαν 6 άτομα.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Να συζητηθεί το θέμα της ισότητας των φύλων μεταξύ των νέων
  • Να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις κοινωνικές αδικίες
  • Να αμφισβητήσει τα έμφυλα στερεότυπα μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και κάνοντας χρήση εκπαιδευτικού υλικού (παιδικά βιβλία, διαφημίσεις, καθημερινές καταστάσεις και προσωπικές εμπειρίες, ταινίες, φωτογραφίες κλπ) σε Γαλλικά, Ιταλικά, Σέρβικα και Ελληνικά.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος

Στα πλαίσια της κινητικότητας, οι συμμετέχουσες/-οντες θα συμμετέχουν από κοινού σε δραστηριότητες όπως δημιουργία γκράφιτι (με την τεχνική “φρέσκο”), ανέβασμα θεατρικής παράστασης, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο έμφυλο ζήτημα μεταξύ των συμμετεχόντων και της τοπικής κοινωνίας της Μασσαλίας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και αναφορές σχετικά με το πρόγραμμα στα γαλλικά στην ιστοσελίδα La Ligue de l’enseignement des Bouches-du-Rhône – FAIL13

Στοιχεία προγράμματος

Τίτλος: FEMENISM

Αριθμός έγκρισης: 2017-2-FR02-KA105-013272

Συμμετέχοντες φορείς


Στο παρακάτω βίντεο που δημιουργήθηκε από την Anissa Ahamada-Hassani, εθελόντρια στο La Ligue de l’ enseignement de Bouches-du-Rhone, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα των δραστηριοτήτων του προγράμματος


Δημοσιεύτηκε

σε

,

από

Ετικέτες: